مصرف قند را به نصف کاهش دهید

موضوعات : Medical-Science

مختصصان تغذیه می گویند که حداکثر تا پنج درصد از کالری روزانه باید از قندهای افزوده شده به مواد غذایی تأمین شود و این میزان حدود هفت قاشق چایخوری است.

متاسفانه بیشتر مردم دست کم دو برابر این مقدار مواد قندی مصرف می کنند.


کارشناسان تغذیه خواستار نصف شدن میزان مصرف قند به منظور کاهش خطر ابتلا به چاقی مفرط و بهبود وضعیت سلامت دندان ها هستند. همچنین این توصیه راهبردی کاربردی برای مقابله با چاقی مفرط کودکان می تواند سودمند باشد.

پروفسور ایان مک‌دونالد، سرپرست گروه پژوهشگران تغذیه در این طرح می گوید : ارتباط مستمر و روشنی بین رژیم غذایی با قند بالا و عوارضی مانند چاقی مفرط و دیابت نوع ۲، زنگ بیدارباشی است که باید ما را به سمت تجدیدنظر در رژیم غذایی مان وادارد و شواهد در این زمینه بسیار واضح است و قند زیادی برای سلامتی مضر است، پس باید مصرف قند را کاهش دهیم  و به مصرف فیبر بیفزایید تا عمر طولانی تر و زندگی سالم تری داشته باشید

توصیه مربوط به کاهش میزان مصرف قند با پیشنهادهای سازمان بهداشت جهانی است.

پروفسور جودیت بِرتریس، رئیس بنیاد تغذیه انگلستان، می گوید که نوع قند مورد نظر در توصیه های بهداشتی، قندهای آزاد است که شامل همه نوع قندهای موجود در غذاست به جز قندهایی که به طور طبیعی در میوه ها و شیر موجود است و بیش از پنج درصد از کل کالری روزانه مان را از محل قندهای آزاد کسب نکنیم.

کارشناسان بهداشت می گویند که پنج درصد از کل انرژی روزانه شامل ۱۹گرم یا پنج حبه قند برای کودکان چهار تا شش ساله، ۲۴گرم یا شش حبه قند برای کودکان هفت تا ۱۰ساله و هفت حبه قند برای ۱۱سال به بالا با توجه به یک رژیم غذایی متوسط است.

منابع اصلی قند، نوشیدنی های شیرین شده، غلات، شیرینی‌جات، آب میوه و شکری است که خودمان در نوشیدنی یا غذا می ریزیم.یک قوطی نوشابه گازدار تقریبا نُه قاشق چایخوری شکر دارد.

اگرچه دلایل پزشکی برای کاهش مصرف مواد قندی بسیار قوی است ولی آیا مردم حاضرند الگوی غذایی خود را تغییر دهند و آیا توان مالی آن را دارند؟

دستیابی به این هدف که حداکثر پنج درصد از کالری دریافت شده در روز از قندها تامین شود، برای صنایع غذایی و مردم یک چالش است.

هم اکنون میزان متوسط مصرف قند و شکر در همه گروه های سنی دو برابر این مقدار است.این که توصیه کنیم مردم چقدر باید از یک ماده غذایی مصرف کنند، یک موضوع است و اجرایی کردن آن موضوعی دیگر.و صنایع غذایی باید در اجرایی کردن این توصیه پیش ازسایر ارگانها این برای کاهش میزان قند در محصولات خود اقدام کنند.

همچنین کارشناسان حوزه سلامت می گویند که درج اطلاعات بر روی بسته بندی مواد غذایی، به طوری که مردم با یک نگاه ببینند چند قاشق شکر در هر محصول غذایی هست،امری کاملا ضروری  است.

در کشور انگلستان به دلیل همگانی شدن چاقی مفرط بسیاری از پزشکان و کارشناسان تغذیه و بهداشت خواستار وضع مالیات بر قند و شکر هستند.آنان وضع مالیات ۲۰درصدی بر نوشیدنی های قندی را اولین قدم در راستای هدف بلند مدت در مبارزه با چاقی مفرط می دانند و البته به دلیل منافع بیشمار صنایع تغذیه با وجود اصرار پژوهشگران به این امر وضع چنین قوانین مالیاتی از طرف دولت انگلستان کاملا منتفی اعلام شده است.



کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 3506
  • 0